Diamondbase

Diamondbase is een app die diamanthandelaars een efficiënte en gefaciliteerde manier aanbiedt om de certificaten van hun diamanten te beheren en uit te wisselen. Lemon ontwikkelde Diamondbase in samenwerking met een diamanthandelaar die het probleem van binnenuit meemaakte. Diamanthandelaars zouden namelijk de certificaten van diamanten bij aankoop of verkoop delen via foto’s op WhatsApp, wat bij een grote hoeveelheid diamanten al snel onoverzichtelijk wordt. Volgens hem was er nood aan een betere manier om de certificaten van hun collectie diamanten overzichtelijk bij te houden en uit te wisselen. En die kwam er, met Diamondbase!

Bezoek Website
Specificaties
Type Platform Mobile App based on the Ionic Framework
Lanceerdatum 01/2017
Diamondbase - Image

De App

Diamondbase verzorgt een duidelijk overzicht van de diamanten die de handelaar bezit, telkens met een bijbehorend certificaat met gedetailleerde informatie over de karakteristieken van de diamant. Via filters kan de handelaar heel snel een Diamondbase certificaat terugvinden, dat bovendien nog makkelijker te delen is met contacten via WhatsApp of e-mail.

Certificaten toevoegen

Wil je certificaten toevoegen als handelaar? Dat kan, en je hebt er enkel een simpele foto van het papieren certificaat voor nodig. De app analyseert de foto en downloadt vervolgens de juiste digitale versie uit een database die alle certificaten digitaal bijhoudt.

Diamondbase - Image

Relevante Cases

Findout

Web Platform / Website

FindOut is het meest kwalitatieve, volledige en gebruiksvriendelijke evenementenplatform in Antwerpen en werd praktisch uitgewerkt door Lemon.

Yuki

Website / Web Platform / Mobile App

Yuki is een platform dat online boekhouden verbetert met slimme software. Lemon voorzag de integratie van een nieuwe module in de app en de rebranding van het merk met een nieuw logo.

Carey

Mobile App

Carey is een mobiele coach die patiënten assisteert bij de aanloop naar een ingreep en de genezing nadien

Samana

Web Platform / Website

Samana onderneemt initiatieven die de levenskwaliteit van chronisch zieken verbetert. Lemon zorgde voor een uniform platform dat de manuele administratie hiervoor digitaliseert.