Diamondbase

Diamondbase is een app die diamanthandelaars een efficiënte en gefaciliteerde manier aanbiedt om de certificaten van hun diamanten te beheren en uit te wisselen. Lemon ontwikkelde Diamondbase in samenwerking met een diamanthandelaar die het probleem van binnenuit meemaakte. Diamanthandelaars zouden namelijk de certificaten van diamanten bij aankoop of verkoop delen via foto’s op WhatsApp, wat bij een grote hoeveelheid diamanten al snel onoverzichtelijk wordt. Volgens hem was er nood aan een betere manier om de certificaten van hun collectie diamanten overzichtelijk bij te houden en uit te wisselen. En die kwam er, met Diamondbase!

Bezoek Website
Specificaties
Type Platform Mobile App based on the Ionic Framework
Lanceerdatum 01/2017
Diamondbase - Image

De App

Diamondbase verzorgt een duidelijk overzicht van de diamanten die de handelaar bezit, telkens met een bijbehorend certificaat met gedetailleerde informatie over de karakteristieken van de diamant. Via filters kan de handelaar heel snel een Diamondbase certificaat terugvinden, dat bovendien nog makkelijker te delen is met contacten via WhatsApp of e-mail.

Certificaten toevoegen

Wil je certificaten toevoegen als handelaar? Dat kan, en je hebt er enkel een simpele foto van het papieren certificaat voor nodig. De app analyseert de foto en downloadt vervolgens de juiste digitale versie uit een database die alle certificaten digitaal bijhoudt.

Diamondbase - Image

Relevante Cases

Inpress

Web Platform

Inpress ontwerpt, realiseert, plaatst, verwijdert en stockeert borden, doeken en stickers in opdracht van vastgoedmakelaars en projectontwikkelaars.

Flying Tiger

IT infrastructure

Lemon voorzag de levering en installatie van de IT-infrastructuur van de Deense keten Flying Tiger Copenhagen. Gaande van kassa’s en beveiligingscamera's tot workstations en netwerk.

Diageo

Web Platform

Diageo verlicht de administratieve lasten van hun initiatief Diageo Bar Academy met een online platform, ontwikkeld door Lemon, dat op maat gemaakte planningen voorziet en beheert.

KU Leuven

Web Platform

KU Leuven schakelde Lemon in om een webplatform te ontwerpen waarop personeel gestandaardiseerd printmateriaal zoals business cards, terug kan vinden en kan personaliseren.