Rond

ROND is een nieuw merk van schakelmateriaal dat een minimalistisch maar revolutionair stopcontact heeft ontwikkeld. Wat ROND zo revolutionair maakt, is enerzijds het vernieuwde ontwerp en anderzijds de vernieuwde installatietechniek waarmee een stopcontact in no-time kan worden geïnstalleerd. Deze garandeert installateurs een tijdsbesparing van 60%. Daarnaast heeft ROND ook een draadloze schakelaar ontwikkeld die, in plaats van deze te verbinden met een kabel, draadloos bediend kan worden.

Bezoek Website
Specificaties
Type Platform
Lanceerdatum Not applicable

Eenvoudige installatie, snel afgeROND

Wat ROND zo innovatief maakt, is zijn snelle installatietechniek. De implementatie van ROND bestaat maar uit één installatiefase in plaats van drie. ROND moet namelijk niet vastgekleefd worden in de muur, maar wordt volledig mechanisch vastgezet. Hoe? Door de schroeven van het stopcontact of de schakelaar aan te draaien. Hierdoor zal de installatie huls verbreden, waardoor het stopcontact of de schakelaar meteen vast in de muur zit. Dit garandeert een tijdsbesparing van 60%

Hardware en IoT

Om een abstract idee om te zetten naar een tastbaar product heb je hardware nodig. Deze werd ontwikkeld door Lemon, gaande van kunststof onderdelen en metaal geleidende delen tot een printed circuit board (PCB). Daarnaast zijn de ROND schakelaars ook voorzien van een Enocean module, waardoor de schakelaar zelf stroom genereert wanneer je erop duwt. De hoeveelheid stroom is net voldoende om een signaal te versturen naar de actor, die ervoor zorgt dat een lamp aan- of uitgezet kan worden.

Oog voor design

Lemon maakte van dit abstract idee een concrete realiteit. Naast een stijlvol ontwerp heb je ook nog de mogelijkheid om de schakelaars of stopcontacten volledig naar jouw smaak uit te kiezen. Je kan de kleurenringen van ROND zodanig personaliseren zodat deze volledig in jouw interieur passen.

Ook de branding van ROND nam Lemon voor z’n rekening. Gaande van het ontwerp van de schakelaars en stopcontacten, de website en geanimeerde instructievideo’s, tot beurswanden en het design op de verpakking. Kortom: design en ontwikkeling van A tot Z.

 

Relevante Cases

Oosterweel Werkt

Mobile app

De Oosterweelverbinding, iedereen die niet onder een steen heeft geleefd kent het wel. De bekende mobiliteitsproblemen rond Zwijndrecht en Linkeroever worden opgelost door deze verbinding.

SlimBak

Internet of Things Platform

Lemon ontwikkelde Slimbak. Dit is een Internet of Things systeem dat het afvalbeheer in steden en parken optimaliseert door via sensoren te meten hoe vol een vuilnisbak is.

Noah

Ember Based ERP

Lemon ontwikkelde Noah Store Manager, een ERP/CRM-softwaresysteem dat het winkelmanagement voor baby- en kinderspeciaalzaken digitaliseert en optimaliseert.

Samana

Web Platform / Website

Samana onderneemt initiatieven die de levenskwaliteit van chronisch zieken verbetert. Lemon zorgde voor een uniform platform dat de manuele administratie hiervoor digitaliseert.