SlimBak

Slimbak is een Internet of Things systeem dat het afvalbeheer in steden en parken optimaliseert. Dit door vuilnisbakken uit te rusten met sensoren die meten tot hoever een vuilnisbak gevuld is. Vervolgens stuurt de technologie in de sensoren de informatie door naar een systeem dat de optimale route vastlegt om de bakken te legen. Slimbak is een eigen initiatief van Lemon en was meteen ook het eerste IoT-testproject.

Specificaties
Type Platform Internet of Things Platform met Angular Web App
Lanceerdatum 06/2016

LoRa Technologie

Slimbak integreert de LoRa technologie. Dit is een nieuwe radiotechnologie waar Internet of Things applicaties vaak gebruik van maken, en Slimbak dus ook! Concreet stuurt de technologie de data van elke afvalbak door naar een server, die vervolgens de optimale route bepaalt voor afvaltrucks. Deze verkrijgen de informatie dan in lijst- en kaartweergave.

Lora - Logo
Slimbak - Image

Efficiëntie

Een stad bespaart niet alleen tijd, maar ook geld via dit efficiënt systeem voor afvalbeheer. Naast informatie over de inhoud van een vuilnisbak, zorgt Slimbak ook nog voor andere inzichten. Zo is het mogelijk om statistieken te verkrijgen over gedragspatronen in een bepaalde buurt die een antwoord bieden op vragen zoals “waar is er nood aan extra vuilnisbakken?” of “welke vuilnisbakken zijn niet meer nodig?”.

Relevante Cases

Diamondbase

Mobile App

Lemon ontwikkelde Diamondbase. Een app die een gestructureerd overzicht biedt van de diamanten van een diamanthandelaar en zo de zoektocht naar en de uitwisseling van certificaten faciliteert.

Stad Herentals

IT infrastructure

De stad Herentals had nood aan een nieuwe IT-infrastructuur. Lemon voorzag met veel plezier een flexibele all-in-one oplossing met een nieuw telefoniesysteem en nieuwe netwerkapparatuur.

Reas

Case video

REAS is een real estate auditing service die instaat voor het kwalitatief beheer van gebouwen via tijdige inspecties. De case video, ontwikkeld door Lemon, licht de werking van de service toe.

Oosterweel Werkt

Mobile app

De Oosterweelverbinding, iedereen die niet onder een steen heeft geleefd kent het wel. De bekende mobiliteitsproblemen rond Zwijndrecht en Linkeroever worden opgelost door deze verbinding.