SlimBak

Slimbak is een Internet of Things systeem dat het afvalbeheer in steden en parken optimaliseert. Dit door vuilnisbakken uit te rusten met sensoren die meten tot hoever een vuilnisbak gevuld is. Vervolgens stuurt de technologie in de sensoren de informatie door naar een systeem dat de optimale route vastlegt om de bakken te legen. Slimbak is een eigen initiatief van Lemon en was meteen ook het eerste IoT-testproject.

Specificaties
Type Platform Internet of Things Platform met Angular Web App
Lanceerdatum 06/2016

LoRa Technologie

Slimbak integreert de LoRa technologie. Dit is een nieuwe radiotechnologie waar Internet of Things applicaties vaak gebruik van maken, en Slimbak dus ook! Concreet stuurt de technologie de data van elke afvalbak door naar een server, die vervolgens de optimale route bepaalt voor afvaltrucks. Deze verkrijgen de informatie dan in lijst- en kaartweergave.

Lora - Logo
Slimbak - Image

Efficiëntie

Een stad bespaart niet alleen tijd, maar ook geld via dit efficiënt systeem voor afvalbeheer. Naast informatie over de inhoud van een vuilnisbak, zorgt Slimbak ook nog voor andere inzichten. Zo is het mogelijk om statistieken te verkrijgen over gedragspatronen in een bepaalde buurt die een antwoord bieden op vragen zoals “waar is er nood aan extra vuilnisbakken?” of “welke vuilnisbakken zijn niet meer nodig?”.

Relevante Cases

BBQ'tje

Website / E-commerce

BBQ’tje verzorgt leverings- en cateringservices voor een zorgeloze BBQ of gourmet. Lemon voorzag, met grote honger, het design van de website van BBQ’tje en het e-commerce systeem erachter.

Samana

Web Platform / Website

Samana onderneemt initiatieven die de levenskwaliteit van chronisch zieken verbetert. Lemon zorgde voor een uniform platform dat de manuele administratie hiervoor digitaliseert.

Findout

Web Platform / Website

FindOut is het meest kwalitatieve, volledige en gebruiksvriendelijke evenementenplatform in Antwerpen en werd praktisch uitgewerkt door Lemon.

Corporify

Web platform

Corporify is een op blockchain geïnspireerd platform, ontworpen door Lemon, dat het juridisch beheer van bedrijven praktischer, nauwkeuriger en betrouwbaarder maakt.