SlimBak

Slimbak is een Internet of Things systeem dat het afvalbeheer in steden en parken optimaliseert. Dit door vuilnisbakken uit te rusten met sensoren die meten tot hoever een vuilnisbak gevuld is. Vervolgens stuurt de technologie in de sensoren de informatie door naar een systeem dat de optimale route vastlegt om de bakken te legen. Slimbak is een eigen initiatief van Lemon en was meteen ook het eerste IoT-testproject.

Specificaties
Type Platform Internet of Things Platform met Angular Web App
Lanceerdatum 06/2016

LoRa Technologie

Slimbak integreert de LoRa technologie. Dit is een nieuwe radiotechnologie waar Internet of Things applicaties vaak gebruik van maken, en Slimbak dus ook! Concreet stuurt de technologie de data van elke afvalbak door naar een server, die vervolgens de optimale route bepaalt voor afvaltrucks. Deze verkrijgen de informatie dan in lijst- en kaartweergave.

Lora - Logo
Slimbak - Image

Efficiëntie

Een stad bespaart niet alleen tijd, maar ook geld via dit efficiënt systeem voor afvalbeheer. Naast informatie over de inhoud van een vuilnisbak, zorgt Slimbak ook nog voor andere inzichten. Zo is het mogelijk om statistieken te verkrijgen over gedragspatronen in een bepaalde buurt die een antwoord bieden op vragen zoals “waar is er nood aan extra vuilnisbakken?” of “welke vuilnisbakken zijn niet meer nodig?”.

Relevante Cases

Squire

web platform

Squire is een stageplatform dat het vinden van een stageplek voor studenten eenvoudiger maakt. Daarnaast kunnen bedrijven proactief op zoek gaan naar de ideale stagiair(e).

Appje voor de Borst

Mobile App

Lemon ontwikkelde Appje voor de Borst, een app waarmee jonge ouders alle praktische informatie over de voeding, de luiers en het gewicht van hun baby verzamelen.

Yuki

Website / Web Platform / Mobile App

Yuki is een platform dat online boekhouden verbetert met slimme software. Lemon voorzag de integratie van een nieuwe module in de app en de rebranding van het merk met een nieuw logo.

Het land van ooit

IT-infrastructure

Het Land Van Ooit is een baby- en kinderspeciaalzaak waarvoor Lemon een nieuwe IT-infrastructuur, een webshop en een innovatief ERP/CRM-systeem voorzag.