SlimBak

Slimbak is een Internet of Things systeem dat het afvalbeheer in steden en parken optimaliseert. Dit door vuilnisbakken uit te rusten met sensoren die meten tot hoever een vuilnisbak gevuld is. Vervolgens stuurt de technologie in de sensoren de informatie door naar een systeem dat de optimale route vastlegt om de bakken te legen. Slimbak is een eigen initiatief van Lemon en was meteen ook het eerste IoT-testproject.

Specificaties
Type Platform Internet of Things Platform met Angular Web App
Lanceerdatum 06/2016

LoRa Technologie

Slimbak integreert de LoRa technologie. Dit is een nieuwe radiotechnologie waar Internet of Things applicaties vaak gebruik van maken, en Slimbak dus ook! Concreet stuurt de technologie de data van elke afvalbak door naar een server, die vervolgens de optimale route bepaalt voor afvaltrucks. Deze verkrijgen de informatie dan in lijst- en kaartweergave.

Lora - Logo
Slimbak - Image

Efficiëntie

Een stad bespaart niet alleen tijd, maar ook geld via dit efficiënt systeem voor afvalbeheer. Naast informatie over de inhoud van een vuilnisbak, zorgt Slimbak ook nog voor andere inzichten. Zo is het mogelijk om statistieken te verkrijgen over gedragspatronen in een bepaalde buurt die een antwoord bieden op vragen zoals “waar is er nood aan extra vuilnisbakken?” of “welke vuilnisbakken zijn niet meer nodig?”.

Relevante Cases

Samana

Web Platform / Website

Samana onderneemt initiatieven die de levenskwaliteit van chronisch zieken verbetert. Lemon zorgde voor een uniform platform dat de manuele administratie hiervoor digitaliseert.

De Serre

IT infrastructure

Lemon verzekerde de volledige connectiviteit van De Serre, een eigentijds fast-casual foodconcept in een prachtig historisch pand, door de levering en installatie van het netwerk en WiFi.

Yuki

Website / Web Platform / Mobile App

Yuki is een platform dat online boekhouden verbetert met slimme software. Lemon voorzag de integratie van een nieuwe module in de app en de rebranding van het merk met een nieuw logo.

Reas

Case video

REAS is een real estate auditing service die instaat voor het kwalitatief beheer van gebouwen via tijdige inspecties. De case video, ontwikkeld door Lemon, licht de werking van de service toe.