McKinsey & Company

McKinsey & Company is een multinational bedrijf in management consulting dat bedrijven in de privésector, publieke sector en sociale instellingen helpt om hun prestaties te verhogen en hun doelen te behalen. Voor hun bedrijfsweekend in 2015, de McKinsey BTO NOO Knowledge Days, had het bedrijf een aantal teambuilding activiteiten voorzien voor een mix van internationale management medewerkers. Om het weekend vervolgens aan elkaar te binden, had het bedrijf een app nodig.

Bezoek Website
Specificaties
Type Platform Mobile App based on the Ionic Framework
Lanceerdatum 08/2015
McKinsey - Mockup

In-house sociaal delen

Om een overzicht te hebben van alle collega’s op de BTO NOO Knowledge Days, voorziet de app een lijst van alle deelnemers. Elke deelnemer heeft een eigen profielpagina waarop het e-mailadres, een sneltoets om de persoon te bellen én enkele leuke weetjes over hem of haar terug te vinden zijn.

Verder is er nog een gedeeld inhouse sociaal concept, namelijk een gemeenschappelijke wall, waarop leuke informatie of posts gedeeld worden door de interne deelnemers. Om toegang te krijgen tot de app, de profielen van de deelnemers en de gemeenschappelijke wall, moet je een profiel toegewezen krijgen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit wordt gecentraliseerd ingesteld door het bedrijf, zodat niet iedereen zich zomaar kan registreren.

Wie, wat, waar, wanneer?

Om de activiteiten in goede banen te leiden, moet de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plaats zijn. De app voorziet daarom een ingebouwde activiteitenmodule waar deelnemers door kunnen scrollen om te zien wat er reeds gebeurd is, wat er op dat moment gebeurt, en wat er nog te gebeuren staat. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om per activiteit te zien wie er allemaal deelneemt.

McKinsey - Mockup

Relevante Cases

Diageo

Web Platform

Diageo verlicht de administratieve lasten van hun initiatief Diageo Bar Academy met een online platform, ontwikkeld door Lemon, dat op maat gemaakte planningen voorziet en beheert.

Noah

Ember Based ERP

Lemon ontwikkelde Noah Store Manager, een ERP/CRM-softwaresysteem dat het winkelmanagement voor baby- en kinderspeciaalzaken digitaliseert en optimaliseert.

Oosterweel Werkt

Mobile app

De Oosterweelverbinding, iedereen die niet onder een steen heeft geleefd kent het wel. De bekende mobiliteitsproblemen rond Zwijndrecht en Linkeroever worden opgelost door deze verbinding.

Promat

Promat International NV behoort tot de Etex Group, een industriële groep in bouwmaterialen. Lemon heeft een app gemaakt om het juiste vuurbestendige materiaal te kiezen.