Multipharma

Multipharma wenst de rol van de apotheker in de gezondheidszorg te versterken en de service en het advies verder te ontwikkelen. Als coöperatieve vennootschap plaatst Multipharma de klant centraal en kunnen ze rekenen op de kracht van hun netwerk van 273 apotheken.

Specificaties
Type Platform
Lanceerdatum 01/2021

Multipharma als matchmaker tussen apothekers en klanten

Het doel van Multipharma was om een smartphone-applicatie te bouwen die apotheken en hun klanten op een interactieve manier met elkaar koppelt. Daarbij wilden ze ook enkele functionaliteiten implementeren voor een betere therapietrouw van de klant. Hierin werd ook een e-commerce functionaliteit voorzien. 

Het doel van de eerste release was een snelle time-to-market en implementatie van alle functies van de vorige app. Er bestond namelijk al een vorige app maar deze voldeed niet aan de verwachtingen van Multipharma.


Een betere begeleiding van klanten

Er werd voor het bouwen van de app in drie fases gewerkt. In de eerste fase werden de functionaliteiten van de bestaande applicatie overgezet. Er werd gekozen voor een React Native Framework en de minimale vereisten van de applicatie werden bepaald. Zo kunnen de gebruikers alle 273 apotheken via de app vinden en contacteren. Daarna werden bij een tweede release nieuwe features toegevoegd zoals een medicatieschema op maat van de patiënt. Dit werd dan gevisualiseerd in een persoonlijke kalender voor de patiënt en het voorgeschreven medicijn werd hierbij vermeld. In een laatste fase werd dan een e-commerce optie in de app toegevoegd waarmee de patiënt zijn medicijnen ook via de applicatie kon bestellen. Dankzij de app die Lemon bouwde voor Multipharma is er dus een betere communicatie en opvolging tussen de apotheker en de klant. Daarnaast is er begeleiding voorzien vanaf bestelling tot gebruik van de medicatie.

Relevante Cases

Appje voor de Borst

Mobile App

Lemon ontwikkelde Appje voor de Borst, een app waarmee jonge ouders alle praktische informatie over de voeding, de luiers en het gewicht van hun baby verzamelen.

Samana

Web Platform / Website

Samana onderneemt initiatieven die de levenskwaliteit van chronisch zieken verbetert. Lemon zorgde voor een uniform platform dat de manuele administratie hiervoor digitaliseert.

Diageo

Web Platform

Diageo verlicht de administratieve lasten van hun initiatief Diageo Bar Academy met een online platform, ontwikkeld door Lemon, dat op maat gemaakte planningen voorziet en beheert.

McKinsey & Company

Mobile App

McKinsey & Company is een multinational management consulting bedrijf dat een app nodig had om hun bedrijfsweekend bij elkaar te binden, die Lemon vervolgens ontwikkeld heeft.