Participate

Lemon hielp het innovatieve idee van Participate te lanceren. Hoe? Door een white-label crowdfunding en crowdsourcing platform te creëren voor organisaties, verenigingen en openbare instellingen die hun gemeenschap willen aanmoedigen voor traditionele of alternatieve bijdragen. Dergelijke organisaties, verenigingen en openbare instellingen passen dit merkloos standaardplatform volledig aan aan hun merk zodat het binnen hun look and feel past en schakelen het vervolgens in om hun gemeenschap te engageren.

Bezoek Website
Specificaties
Type Platform Angular based web platform / Website
Lanceerdatum 12/2016
Participate - Image

Participeren, méér dan enkel doneren

De meeste crowdfunding platformen focussen vooral op financiële bijdragen. Participate gelooft uiteraard sterk in de effectiviteit van financiële participatie, maar staat daarnaast ook sterk achter niet-monetaire participatie. Daarom kunnen bezoekers naast donaties ook bijdragen op andere manieren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aanbieden van vrijwillige werkuren, het ter beschikking stellen van fysieke locaties, het uitlenen of schenken van materiële items, of het delen van kennis, ervaringen en ideeën enzovoort.

Participate - Screenshot

“We geloven dat ouders, grootouders, vrijwilligers, opleidingscentra, interimkantoren, middenveldorganisaties, sociale ondernemers, projectontwikkelaars, bedrijven, … en zelfs beleggers op de één of andere manier hierin een ondersteuning kunnen bieden of een bijdrage kunnen leveren.”

Koen Anciaux, Mechels Schepen van Welzijn, Sociale Zaken, Volksgezondheid, Ouderenbeleid, Kinderopvang en Personen met een handicap

Behulpzame handen blijven niet leeg achter
Sommige mensen hebben nood aan een stimulans die hen over de streep trekt om mee te doen. Daarom hebben crowdfunding of crowdsourcing organisatoren de keuze om een beloning aan te bieden ter compensatie van participatie. De beloning kan verschillende vormen aannemen of zelfs verschillen naarmate het type of de omvang van de bijdrage. Beloningen kunnen variëren van een algemene uiting van dankbaarheid tot een specifiek eerbetoon bij de uitwerking van het crowdfunding of crowdsourcing project.

Participate - Image

Relevante Cases

Flying Tiger

IT infrastructure

Lemon voorzag de levering en installatie van de IT-infrastructuur van de Deense keten Flying Tiger Copenhagen. Gaande van kassa’s en beveiligingscamera's tot workstations en netwerk.

Samana

Web Platform / Website

Samana onderneemt initiatieven die de levenskwaliteit van chronisch zieken verbetert. Lemon zorgde voor een uniform platform dat de manuele administratie hiervoor digitaliseert.

BBQ'tje

Website / E-commerce

BBQ’tje verzorgt leverings- en cateringservices voor een zorgeloze BBQ of gourmet. Lemon voorzag, met grote honger, het design van de website van BBQ’tje en het e-commerce systeem erachter.

Diamondbase

Mobile App

Lemon ontwikkelde Diamondbase. Een app die een gestructureerd overzicht biedt van de diamanten van een diamanthandelaar en zo de zoektocht naar en de uitwisseling van certificaten faciliteert.