Samana

Samana is een organisatie die de wereld bekijkt door de bril van mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers. Vanuit dit perspectief werden al tal van activiteiten en projecten opgestart die hun levenskwaliteit proberen te verbeteren, zoals ‘Blijven Reizen’ en ‘Lokale Werking’.

Tot 2016 gebeurde alle administratie van deze initiatieven manueel. Zo moesten papieren registraties voor vakanties bijvoorbeeld eerst hun weg vinden naar de juiste en bevoegde persoon, die vervolgens de gegevens manueel moest ingeven in het systeem. Vandaag de dag is dit een ander verhaal, want Lemon zorgde voor de digitalisatie van de initiatieven ‘Blijven Reizen’ en ‘Lokale Werking’. Daarnaast hebben we ook de nieuwe website van Samana zelf gebouwd.

Bezoek Website
Specificaties
Type Platform Web Platform / Website
Lanceerdatum Not applicable
Samana - Mockup

Blijven Reizen

Een van de meest prominente activiteiten van Samana is “Blijven Reizen”. Dit is een programma dat mensen met een chronische ziekte toelaat om, ondanks hun beperking, te blijven reizen. De administratie van dit programma is enorm. Naast de administratie van de chronisch zieken en de werknemers van Samana, dient er ook rekening gehouden te worden met de administratieve zaken rond vrijwilligers en mantelzorgers. Lemon ontwikkelde daarom een webapplicatie die het hele administratieve proces verzorgt, gaande van brochures, inschrijvingen en bevestigingen van hotels tot de verdeling van materialen.

 

Samana - Screenshot

Relevante Cases

BuzzyBro

IoT

Promat

Promat International NV behoort tot de Etex Group, een industriële groep in bouwmaterialen. Lemon heeft een app gemaakt om het juiste vuurbestendige materiaal te kiezen.

Inpress

Web Platform

Inpress ontwerpt, realiseert, plaatst, verwijdert en stockeert borden, doeken en stickers in opdracht van vastgoedmakelaars en projectontwikkelaars.

Multipharma

Mobile app