Interview met Line

02/12/2020 - 13:47

Werken bij Lemon, dat is groeien en plezier maken elke dag. Met pijn in het hart nam onze HR Officer Line dan ook afscheid van ons, omdat ze een kans heeft gekregen die ze absoluut niet kon laten liggen. Ze zal een doctoraat schrijven over telewerken, het hotste topic van HR op dit moment natuurlijk. Wij blikken daarom samen met haar terug op haar tijd bij Lemon Companies.

Wat heeft je doen overhalen om voor de vacature HR Officer te solliciteren?

Ik heb open gesolliciteerd en ik had het geluk dat ze net naar iemand op zoek waren met mijn profiel. Ik kwam net van de schoolbanken, dus ik had buiten mijn stages nog geen concrete werkervaring. Bovendien dacht ik dat ze eerder iemand met meer ervaring zouden kiezen, maar uit de gesprekken die ik had, bleek al snel dat ze vooral op zoek waren naar iemand die het lemon-DNA heeft. Het draait hier niet alleen om je voorgaande ervaring, het gaat vooral over hoe jij als persoon een meerwaarde kan betekenen voor het bedrijf. Zelfs al ben je net afgestudeerd, Lemon heeft een plaats voor jou. Ze creëren een mooi leerklimaat, omdat ze er vertrouwen in hebben dat je sterkte punten meebrengt. Heel motiverend!

Wat was je leukste opdracht binnen Lemon?

De One-on-Ones vond ik het leukste. Het was zeer fijn dat ik de kans kreeg om met elke lemon squeezer samen te zitten voor een goede babbel. Ik mocht de vragen zelf opstellen, ook al werkte ik er nog maar drie weken. Dat toonde aan dat ze mij hier echt vertrouwden. Tijdens de One-on-Ones heeft iedereen super eerlijk geantwoord. Er is duidelijk veel vertrouwen in elkaar hier en de communicatie is open en eerlijk. Daarna heb ik mijn bevindingen gepresenteerd voor het management. Ze gingen meteen met de resultaten aan de slag. Ze begonnen zelfs tijdens mijn presentatie meteen na te denken over wat ze met die informatie gingen doen. Ze hechten duidelijk veel belang aan hun mensen. Het gaf mij een enorm goed gevoel dat er echt iets gedaan werd met de input.

Welk aspect van Lemon sprak je het meeste aan?

De bedrijfscultuur! Het lemon-DNA waarover ik daarnet sprak. De klik met het team is belangrijk, want Lemon is begonnen vanuit een sterk team en ze willen zich focussen op dat team verder uit te bouwen. Verder laat Lemon veel ruimte om te leren, daarom is het ook zo’n goede leerschool voor stagiaires. Als je een fout maakt, word je er niet op gewezen. Integendeel, je wordt aangespoord om het de volgende keer beter te doen. Ook al werkte ik alleen als HR, ik was altijd omringd door een tof team waarmee ik nauw samenwerkte en waarbij ik altijd terecht kon. Een voordeel van mijn job was dat ik mijn eigen planning maakte en zo mijn sterktes maximaal kon benutten. Bij Lemon krijg je veel vrijheid wat het werken zeer aangenaam maakt. Ik kon altijd mijn eigen prioriteiten te stellen. Daar putte ik veel energie uit. Administratie moest ik bijvoorbeeld niet doen op een dag dat ik een dipje had (lacht).

Wat wil je graag toevoegen?

Ik heb het gevoel dat ik veel mensen écht goed heb leren kennen in een korte tijdspanne. Ik zal me altijd deel van de Lemon Tribe voelen. Een post op sociale media van Lemon zien voorbijkomen, tovert altijd een glimlach op mijn gezicht. Ik ben ook zeer blij dat Martijn mijn plek inneemt, hij is echt een topaanwinst voor het team. Bedankt voor alles!

Line