We bouwen dynamische Internet of Things platforms.

Internet of Things Design Hero Banner

Internet of things

IoT gaat over het verbinden van apparaten door middel van het internet, hen laten communiceren met mensen, applicaties en elkaar. Er wordt al jaren over IoT gepraat, maar het concept is onlangs realiteit geworden als gevolg van het opkomen van enkele nieuwe technologieën die apparaten betrouwbaar en goedkoper maken.

Draadloze technologieën met laag energieverbruik en grote range zoals LoRa of SigFox zijn belangrijk in deze branche. Hierdoor werd het mogelijk om sensors in te zetten die tot 5 jaar kunnen werken op één enkele batterij, terwijl ze nog steeds regelmatig berichten kunnen versturen over afstanden tot 10km.

Lemon is alles aan het klaarzetten om jouw vertrouwde IoT partner te kunnen worden. Met haar software platform kunnen meer dan 100.000 IoT apparaten beheerd en opgevolgd worden. Het IoT platform kan ook op maat gemaakte applicaties hosten die ontvangen data van toegewijde sensors kunnen visualiseren en verwerken. Lemon heeft een aantal partners die klaar zijn om op maat gemaakte sensor te ontwikkelen. Daarnaast heeft Lemon directe links met LoRa netwerken van Proximus en andere met het SigFox netwerk van Engie. Lemon is partner met zowel Proximus IoT als SigFox.

Relevante Cases

SlimBak

Internet of Things Platform

Slimbak optimaliseert afvalbeheer in steden en parken. Afvalbakken worden uitgerust met sensors die opmeten tot hoever een afvalbak gevuld is.