We bouwen dynamische Internet of Things platforms.

Internet of Things Design Hero Banner

Internet of things

IoT gaat over het verbinden van apparaten via het internet, en deze apparaten zo te laten communiceren met mensen, applicaties en elkaar. Het concept van IoT was jarenlang niet echt meer dan een concept. Met de komst van nieuwe technologieën die apparaten betrouwbaarder en goedkoper maken, werd het concept uiteindelijk toch realiteit. Een belangrijke nieuwe techniek is om met weinig batterijverbruik toch op een betrouwbare manier draadloos gegevens uit te wisselen. Lemon werkt intussen met diverse radio technologieën. Voor toepassingen die korte afstanden vereisen, zoals Smart Home en Industry 4.0, gebruiken we Bluetooth 5. Om grotere afstanden te overbruggen, zoals bij Smart Cities of Smart Logistics, gebruiken we LoRa of Sigfox.

LoRa en Sigfox

LoRa en SigFox zijn nieuwe draadloze technologieën met een laag energieverbruik enerzijds en een grote range anderzijds. Deze technologieën maken het dus mogelijk om sensoren in te zetten die tot 5 jaar kunnen werken op één enkele batterij, en om regelmatig berichten te versturen over grotere afstanden, tot 10 km. Lemon sprak voor beide netwerken partnerships af met netwerk operatoren. Voor LoRa is dat Proximus IoT en voor SigFox is dat Engie.

Lemon zet alles op alles om jouw vertrouwde IoT partner te worden. Zo werken we aan een IoT softwareplatform waarmee meer dan 100.000 IoT apparaten beheerd en opgevolgd kunnen worden. Het platform kan daarnaast ook op maat gemaakte applicaties hosten die data van de juiste sensoren kunnen ontvangen, verwerken en visualiseren. Om op maat gemaakte sensoren te ontwikkelen kan Lemon rekenen op eigen expertise en op een aantal partners.

Relevante Cases

SlimBak

Internet of Things Platform

Lemon ontwikkelde Slimbak. Dit is een Internet of Things systeem dat het afvalbeheer in steden en parken optimaliseert door via sensoren te meten hoe vol een vuilnisbak is.

Laat ons Internet of Things bespreken

Contacteer ons