We bouwen dynamische software.

Lemon - Software Development - Hero Banner

Wist je dat websites, webgebaseerde apps en mobiele apps uit meer dan enkel eentjes en nulletjes bestaan? Je hebt namelijk verschillende codetalen (of stacks) waarmee je ze kan opbouwen, zoals Java, Javascript, PHP, .NET, enzovoort.

Elke codetaal brengt de content op een andere manier via HTML tot bij de gebruiker. JavaScript, bijvoorbeeld, verzamelt de nodige informatie op de server en zet deze vervolgens op de computer van de gebruiker om tot HTML (client-based). PHP daarentegen genereert de HTML op de server zelf en verstuurt de informatie, reeds verpakt in HTML, naar de computer van de gebruiker (server-side).

Bij Lemon heeft ons team van developers een brede kennis over deze codetalen. Afhankelijk van het soort website of applicatie je in gedachten hebt, bieden wij de juiste service aan die perfect je noden aanvult. Gaande van softwareoplossingen voor websites (marketing en e-commerce) tot webgebaseerde of mobiele applicaties.

Lemon - Software Development - BBQ'tje

Websites

Hoewel websites verschillende functies hebben, komen er twee redenen wel heel vaak terug. Als eerste om je merk of bedrijf online te vertegenwoordigen op een commercieel gunstige manier. Kortom: een website als marketingtool. Ten tweede om de producten of diensten van je bedrijf online te verkopen, ongeacht of je ze daarnaast ook offline aanbiedt. Kortom: een website als webshop.

Wil je graag een website voor marketingdoeleinden of e-commerce? Of heb je al een dergelijke website, maar wil je deze verbeteren? Met beide vragen, kan je bij Lemon terecht. We bieden oplossingen, gaande van basis HTML/CSS, tot volledig op maat gemaakte WordPress websites, gebouwd from scratch. Als de database en functionaliteit achter de website te complex wordt, kunnen we de website zelfs bouwen in een meer uitgebreid framework dan WordPress.

Samana - Mockup

Webgebaseerde applicaties

Zoek je hulp om een webgebaseerd platform uit te bouwen? Dan ben je bij Lemon aan het juiste adres! Dit kan gaan van bestaande type platformen zoals een crowdfunding platform, een ERP/CRM-softwaresysteem of een sociaal platform, tot de uitwerking van een nieuw bedacht soort platform. Heb je al een webgebaseerd platform, maar wil je dit optimaliseren? Dat kan Lemon ook! We helpen onze klanten namelijk graag bij de innovatie van hun bestaande kanalen.

We gebruiken framework technologieën zoals Angular en React voor frontend, Java of NodeJS voor backend en MySQL of MongoDB als database. Zo kunnen we bijna elke aanvraag aan én leveren we ook telkens een kwalitatief product af aan onze klant.

Mobiele applicaties

Apps voor mobiele telefoons en tablets bestaan in allerlei vormen. En dat weten we bij Lemon maar al te goed. Geen enkel idee is voor ons dan ook te gek om in een app om te bouwen. Een standalone app of een app die complementair is aan het webgebaseerd platform dat je vorige zomer gelanceerd hebt? Alles kan! En hoewel we ons meestal op functionele apps focussen, houden we zeker van de uitdaging om een spel of een meer abstracte app te ontwikkelen. Native of hybride: let’s do it. Voor de ontwikkeling van mobiele applicaties, gebruiken we ReactNative of Ionic als frameworks.

Appje voor de Borst - Mockup

Relevante Cases

Diageo

Web Platform

Diageo verlicht de administratieve lasten van hun initiatief Diageo Bar Academy met een online platform, ontwikkeld door Lemon, dat op maat gemaakte planningen voorziet en beheert.

Participate

Angular web platform, Hybrid iOS/Android application

Participate is een white-label crowdfunding en crowdsourcing platform, ontwikkeld door Lemon, dat gecustomized wordt om gemeenschappen aan te moedigen om bij te dragen.

Samana

Web Platform / Website

Samana onderneemt initiatieven die de levenskwaliteit van chronisch zieken verbetert. Lemon zorgde voor een uniform platform dat de manuele administratie hiervoor digitaliseert.

BBQ'tje

Website / E-commerce

BBQ’tje verzorgt leverings- en cateringservices voor een zorgeloze BBQ of gourmet. Lemon voorzag, met grote honger, het design van de website van BBQ’tje en het e-commerce systeem erachter.