We creëren verbluffende user interfaces en user experiences.

UI/UX Design Hero Banner

User Experience

User Experience, zoals eigenlijk al wordt aangegeven in de naam, staat voor de manier waarop een gebruiker zijn of haar bezoek aan een platform of website ervaart. Het richt zich op aspecten zoals bruikbaarheid, gebruiksgemak en hoe gebruikers zich voelen wanneer ze door pagina’s aan het bladeren zijn.

Bij Lemon begrijpen we het belang van het begrip, en daarom nemen we onze klant op in het proces van experience design, zodat we een beter beeld kunnen krijgen van het soort gebruikers die zij kunnen aantrekken.

Daar begint het verhaal voor ons creatief en development team en verblijven zij aan de zijde van onze klant, om zo tot een goed inzicht te bekomen over hun bedrijf. Dit zorgt ervoor dat we hun klanten en bezoekers een effectief, inspirerend en voldoende gebruikservaring kunnen geven.

User Interface

Waar UX ontwerp gericht is op bruikbaarheid, gebruiksgemak en gevoelens van de gebruiker, richt UI ontwerp zich meer op look en feel, het overbrengen van het merk en haar visuele assets, en ervoor te zorgen dat de gebruikservaring voldoening geeft, door efficiënt en effectief gebruik te maken van deze assets. Dat is tevens de reden waarom UX en UI design complementair zijn: beide zijn belangrijk om het beste resultaat voor de klant te kunnen bereiken.

Bij Lemon spenderen we veel tijd aan deze elementen, omdat we onze trots vinden in het zo gebruiksvriendelijk en mooi mogelijk maken van onze opgeleverde projecten.

UX vs UI

Bovenstaande afbeelding, hoewel lichtjes misleidend, geeft een mooi beeld op de relatie tussen UX en UI. Beeld je twee ketchup verpakkingen in, één is van glas en heeft een prachtige verpakking, de andere is plastic en heeft een makkelijke tuit, om de ketchup efficiënt te verspreiden.

Het eerste voorbeeld, hoewel het mooi, zal uiteindelijk frustraties opwekken wanneer het laatste beetje niet meer bereikbaar is door de gebruiker. Het tweede zal er aan de andere kant voor zorgen dat elk laatste beetje gebruikt is, hoewel de pakking minder mooi is.

Het doel van een goede samenwerking, is om de perfecte balans tussen de twee te vinden.

Relevante Cases

Participate

Angular web platform, Hybrid iOS/Android application

Participate is een crowdfunding en crowdsourcing platform dat specifiek werd ontwikkeld voor organisaties, verenigingen en publieke instellingen.

Appje voor de Borst

Mobile App

Appje voor de Borst kan gebruikt worden om te meten wanneer, hoe lang en met welke borst jouw baby werd geborstvoed.

BBQ'tje

Website / E-commerce

Hou jij ook van barbecuen of gourmet? BBQ'tje verzorgt levering- en cateringservices, zodat je gewoon kunt genieten.

Findout

Web Platform / Website

FindOut is een platform dat het meest kwalitatieve, volledige en gebruiksvriendelijke platform van alle evenementen in Antwerpen aanbiedt.