Projects
About
News
Events
Jobs
0
Contact
arrow back Icon

Fan Engagement in de Spotlights: Onze bijdrage aan de F1 Saoedi-Arabië Grand Prix

Geschreven door

Mathieu van Flieberge

Read the news article or just listen to it!

De Saoedi-Arabië Grand Prix 2024 in Jeddah was een spannend evenement waarbij technologie en sport samen kwamen om fans een onvergetelijke ervaring te bieden. We zijn trots om te delen hoe wij hebben bijgedragen aan dit event door het bouwen van diverse webschermen die tijdens de racedagen werden getoond op de LED-schermen naast de tribunes en in de mobiele app van de Grand Prix, genaamd F1 SAGP.

Categorie:

Technology

Strakke Deadline en Samenwerking

Met de racedagen gepland van donderdag 7 maart 2024 tot en met zaterdag 9 maart 2024, hadden we slechts iets meer dan een maand om alles te ontwikkelen. Dit vereiste een strakke planning en effectieve samenwerking. Onze front-end werd gebouwd in Next.js (https://nextjs.org/) en de back-end in Booster (https://www.boosterframework.com/). Dankzij deze krachtige frameworks konden we snel en efficiënt werken om de gewenste functionaliteit te leveren.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar onze collega Hendrik, die een week voor de start van de race al in Saoedi-Arabië aanwezig was. Hendrik zorgde ervoor dat alles op locatie vlekkeloos verliep. Verder willen we ook Wout Fierens en Sam Maas van Culture Kids bedanken voor de fantastische samenwerking!

Het project: Van concept tot Realiteit

Social Media Wall

Een van de meest dynamische schermen die we hebben ontwikkeld, was de "Social Media Wall". Deze wall verzamelde en toonde automatisch de belangrijkste social media posts die gerelateerd waren aan de race. Of het nu ging om tweets of Instagram-foto's, de meest relevante en populaire posts werden getoond op zowel de LED-schermen naast de tribunes als in de F1 SAGP app. Dit creëerde een gevoel van gemeenschap en hield fans up-to-date met wat er rondom de race gebeurde.

Grand Stand Battle Pagina

Een ander hoogtepunt van ons werk was de ontwikkeling van de "Grand Stand Battle" pagina. Deze pagina maakte het mogelijk om het gejuich van de fans in real-time weer te geven via een decibelmeter, vergelijkbaar met een cheer-o-meter. Het was geweldig om te zien hoe de energie van het publiek direct vertaald werd naar visuele feedback op de schermen, waardoor de interactie en betrokkenheid van de fans enorm werd versterkt.

Poll-Scherm Integratie

Daarnaast hebben we ook een interactief poll-scherm ontwikkeld, dat volledig geïntegreerd werd in de F1 SAGP app. Met behulp van Retool (https://retool.com/) kon de organisatie eenvoudig vragen formuleren die automatisch in de F1 SAGP app verschenen. Gebruikers konden stemmen en de uitkomsten werden live weergegeven op de LED-schermen naast de tribunes. Deze polls zorgden voor een interactieve dimensie, waarbij fans hun mening konden delen en direct de invloed ervan konden zien.

Conclusie

Het was een ongelooflijke ervaring om deel uit te mogen maken van het F1 Saoedie-Arabië Grand Prix 2024 team en zijn dankbaar voor de kans om samen te werken aan zo'n prestigieus evenement. We kijken er naar uit om onze expertise in de toekomst verder in te zetten voor vergelijkbare projecten.

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in onze diensten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Lees ook:

Arrow white - hover in

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons