Projects
About
News
Events
Jobs
0
Contact
arrow back Icon

Snackable Learning over Interviews bij Lemon: Een Kijkje Achter de Schermen

Geschreven door

Stefan Jenart

Read the news article or just listen to it!

Bij Lemon, jouw partner in business en software engineering, vinden we kennisdeling cruciaal. Tijdens de laatste Snackable Learning van het jaar nam Stefan, onze Digital Transformation Director, het woord om enkele inzichten te delen over interviewtechnieken. Ontdek waarom interviews een essentieel onderdeel zijn van ons double diamond proces en hoe ze bijdragen aan het begrijpen van de behoeften van onze klanten.

Categorie:

Snackable Learning

Het Belang van Interviews

Interviews zijn de sleutel tot het verkrijgen van waardevolle informatie van stakeholders en eindklanten. In een bedrijf doorlopen we met verschillende stakeholders de mogelijkheden, terwijl we bij eindklanten graven naar de redenen achter hun keuze voor een bepaald product of service. Belangrijker nog is het ontdekken van hun ervaringen op dat moment.

Tips voor Effectieve Interviews

Ervaring Varieert: Niet iedereen in een bedrijf heeft dezelfde ervaring met klanten. Voor sommigen in het management is het misschien al jaren geleden sinds ze een klantenproject hebben geleid. Interviews helpen om deze ervaringen op te frissen en actuele inzichten te verkrijgen.

Diversiteit in Klanten: Wanneer je klanten interviewt, vermijd dan een focus op langdurige klantrelaties. Dit kan een vertekend beeld geven. Zorg voor een representatieve mix, inclusief klanten die recent zijn aangesloten, om een evenwichtig perspectief te behouden.

Representativiteit is Cruciaal: Segmentatie binnen het bedrijf is belangrijk, maar het is ook van essentieel belang om verschillende segmenten in de juiste verhoudingen te vertegenwoordigen. Afwijkingen zijn acceptabel als er specifieke interesse is in een ondervertegenwoordigde groep.

Efficiënte Planning: Het selecteren van de juiste mensen en het plannen van interviews vergt de meeste tijd. Zorg voor voldoende pauzes tussen de gesprekken en beperk de duur van elk interview tot een uur. Respecteer de tijd van alle betrokkenen.

Gebruik van Stiltes: Tijdens het interview zelf is het gebruik van awkward stiltes een krachtig instrument. Laat de gesprekspartner de stilte invullen, en vermijd overmatige sturing van het gesprek.

Vermijd Ja/Nee Vragen: Om diepgaande inzichten te verkrijgen, vermijd ja/neen vragen. Gebruik vragen die beginnen met wanneer, hoelang, hoeveel, en introduceer hypothetische scenario’s om mensen aan het denken te zetten.

Uitnodiging voor Interviews

Bij Lemon zijn we altijd op zoek naar nieuwe inzichten en perspectieven. Wil jij jouw ervaring delen of ons beter leren kennen? We nodigen je uit om deel te nemen aan interviews en samen de toekomst vorm te geven. Neem contact met ons op voor een boeiend gesprek!

Dank voor het lezen en tot binnenkort!

Lees ook:

Arrow white - hover in

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons