Projects
About
News
Events
Jobs
0
Contact

Axoniq & Lemon Tech Talk 7 juni

Op 7 juni organiseren Axoniq en Lemon Companies een Tech Talk rond Event Sourcing, Domain Driven Design en het Axon Framework.

Gastspreker en absolute expert binnen dit domein is Allard Buijze (Founder Axoniq).

We koppelen dit aan een sessie rond digitale strategie om aan te tonen hoe strategie en architectuur perfect hand in hand kunnen gaan. Dit evenement zal doorgaan op The Clubhouse in Kontich, food & drinks worden voorzien.

Event-Driven Microservices - Het sprookje voorbij - Allard Buijze

Onze toepassingen moeten sneller, beter, groter, slimmer en leuker worden om aan de behoeften van onze veeleisende eindgebruikers te voldoen. In de afgelopen jaren is de manier waarop we onze software bouwen, uitvoeren en gebruiken aanzienlijk veranderd. We gebruiken schaalbare platformen om onze toepassingen te implementeren en te beheren. In plaats van grote monolithische toepassingen zetten we nu kleine, functioneel consistente componenten in als microservices. Probleem. Opgelost. Toch? Helaas maken microservices, en vooral hun event-driven varianten, voor de meesten van ons niet de mooie, sprookjesachtige beloften waar die ze omringen.

In deze sessie zal Allard een andere kijk op microservices geven. We zullen zien dat er niet veel is veranderd in hoe we software bouwen, en dat is de reden waarom zoveel "microservices-projecten" tegenwoordig mislukken. Welke lessen kunnen we leren van concepten als DDD, CQRS en Event Sourcing om de complexiteit van onze systemen te beheren? Hij zal ook laten zien hoe message-driven communicatie ons in staat stelt ons te concentreren op het vinden van de grenzen van functioneel samenhangende componenten, die we kunnen laten evolueren tot microservices, mocht dat nodig zijn.

Bio

Oprichter en CTO van AxonIQ. Vanaf zijn zesde ontwikkelde hij een grote passie voor programmeren en begeleidde hij grote en kleine organisaties bij het bouwen van efficiënte en schaalbare applicaties. Nu is hij op een missie om organisaties te helpen grootschalige systemen met gemak te implementeren. Hij creëerde het Axon Framework aanvankelijk als een experiment, maar toen organisaties Axon gingen gebruiken, was AxonIQ geboren.


Timing:


18:30 opening met hapjes
19:00 start presentatie  + panelgesprek met solution architect van Lemon (Michael Schoenmaekers) en VDAB (Jules Musoko)

Aansluitend: networking met een hapje en een drankje.


Schrijf je hier in voor de volgende editie!
Bedankt om jezelf in te schrijven voor het event. Tot snel!
Oops! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.
Arrow white - hover in

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons