Projects
About
News
Events
Jobs
0
Contact
arrow back Icon

Ken jij het Booster Framework al?

Geschreven door

Hendrik Depauw

Read the news article or just listen to it!

Als je op zoek bent naar een manier om CQRS-systemen op te zetten, is Booster Framework misschien iets voor jou. Het is een open source framework dat is ontworpen om het proces van het ontwikkelen en implementeren van Event sourced CQRS-systemen te vereenvoudigen. In deze post gaan we dieper in op de kenmerken en voordelen van het Booster Framework en bespreken we waarom het een goede keuze kan zijn voor jouw volgende project.

Categorie:

#Softwaredevelopment

Het Booster Framework is gratis te gebruiken omdat het open source is. Hoewel het nog niet heel populair is, is het wel een opkomend framework. Het werkt met GraphQL, ondersteunt multi-cloud en de deployment logica is apart van de business logica. Dit betekent dat als je naar een andere cloud provider gaat, je geen code aanpassingen nodig hebt. Het Booster Framework is gebouwd met TypeScript en Node, en het is serverless. Elke commandhandler/eventhandler wordt gedeployed als serverless function zoals Lambdas of cloud functions. Het framework maakt het deployen eenvoudig via de command line.

Wat is CQRS?

Event Sourced CQRS (Command Query Responsibility Segregation) is een manier van werken die meer aansluit bij de realiteit. Je bouwt zaken meer op als gebeurtenissen in plaats van enkel het laatste dat gebeurd is bij te houden. Je splitst je applicatie op in twee delen: het deel dat verantwoordelijk is voor de input aan het systeem (command) en het deel wat je opvraagt (query). Het command gedeelte heeft zijn eigen modellen en voert de business logica uit op basis van het command. Daarna worden er events uitgespuwd door het systeem. Alles wat je doet wordt geregistreerd in een event. Deze events worden vervolgens naar geluisterd en daar kunnen bijvoorbeeld emails op worden uitgestuurd. Het leesgedeelte heeft zijn eigen modellen en bouwt tabellen (entities) op om queries op uit te voeren, dus een read model.

Waarom kiezen voor het Booster Framework?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor het Booster Framework zou kunnen kiezen. Ten eerste gaan mutations sneller omdat je niet hoeft te wachten op alle stappen in het proces en veel gebeurt asynchroon. Ten tweede zijn events een veel natuurlijkere manier om de wereld te moduleren. Ten derde zorgen read models voor snellere queries en simpelere front-ends. Ten slotte schaalt het Booster Framework doordat het volledig serverless is van nul naar oneindig.

Lees ook:

Arrow white - hover in

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons