Projects
About
News
Events
Jobs
0
Contact
arrow back Icon

Wie houdt er niet van een goede deadline?

Geschreven door

Christian Bell

Read the news article or just listen to it!

Wie houdt er niet van een goede deadline?

Categorie:

Time management

Deadlines zijn als de sterren aan de nachtelijke hemel van productiviteit. Ze leiden ons, inspireren ons en zorgen ervoor dat we vooruitgang boeken in een wereld vol taken en verantwoordelijkheden. Of het nu gaat om werk, studie of persoonlijke projecten, deadlines spelen een cruciale rol bij het vormgeven van onze prestaties en het behalen van doelen. In deze blogpost duiken we dieper in op het belang van deadlines en hoe ze onze productiviteit kunnen stimuleren. Onthoud vooral ook, omgaan met deadlines is een soft skill.

Om goed met deadlines overweg te kunnen, deze te gebruiken als een manier om zaken gedaan te krijgen, moet er rekening gehouden worden met een wisselwerking tussen 4 factoren:

 1. Communicatie

Deadlines efficient inzetten begint bij een heldere communicatie. Hieronder enkele do’s en dont’s omtrent communicatie in het kader van deadlines:

Do’s:

 • Wees pro-actief
 • Wees constructief en actie-gericht
 • Deadlines halen is een iteratief proces, communiceer dit ook zo.
 • Wees Kritisch wanneer deadlines opgelegd worden (Waarom?)
 • Wees transparant, licht ook toe waarom het belangrijk is voor jou om een deadline te halen.
 • Documenteer afgesproken deadlines

Dont’s

 • Reactief afwachten tot het te laat is voor je communiceert
 • Een defensieve positie aannemen
 • Vermijd agressieve of emotionele communicatie
 • Vermijd communicatie waaruit het lijkt dat je taken ‘over de muur gooit’
 • Afstandelijke communicatie

 1. Prioriteiten en doelen bepalen

Deadlines helpen ons bij het stellen van duidelijke doelen en het meten van onze prestaties. Wanneer we een specifieke deadline hebben om naar toe te werken, weten we wanneer we onze inspanningen moeten intensiveren en wanneer we moeten evalueren of we op schema liggen. Dit creëert een gevoel van doelgerichtheid en maakt het gemakkelijker om onze voortgang bij te houden. Het helpt om het JUISTE te doen.

 1. Time Management

Deadlines dwingen ons om na te denken over time management. We moeten prioriteiten stellen, taken toewijzen aan specifieke periodes en beslissingen nemen over welke taken eerst moeten worden aangepakt. Dit helpt ons om efficiënter te werken en te voorkomen dat we overweldigd raken door een chaotische stroom van taken. Het cliché underpromise, overdeliver werkt écht.

 1. Focus

Een naderende deadline brengt vaak een gevoel van urgentie met zich mee. Dit gevoel kan een krachtige bron van motivatie zijn. Wanneer we weten dat er een strakke deadline is, wordt ons natuurlijke overlevingsinstinct geactiveerd, wat leidt tot verhoogde alertheid en energie. Deze verhoogde motivatie kan ons aanzetten tot actie, zelfs als we anders geneigd zouden zijn tot uitstelgedrag. Hierbij is het belangrijk te bepalen welke zaken afleiden, welke zaken je helpen de nodige focus te verkrijgen. Dit draait om het effectief DOEN van het vereiste werk.

De bovenstaande 4 punten spelen op elkaar in, het is belangrijk om hier een goede balans in te vinden. Op termijn zal dit helpen om deadlines als een efficient middel te gebruiken en te zien als meer dan alleen tijdsdruk. Ze zijn essentieel voor het bevorderen van productiviteit, het behalen van doelen en het stimuleren van persoonlijke groei. Het is belangrijk om deadlines niet te zien als beperkingen, maar als kansen om onze capaciteiten te tonen en onze grenzen te verleggen. Dus, laten we de kracht van deadlines omarmen en laten ze ons leiden naar succes.

Lees ook:

Arrow white - hover in

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons

Laten we praten

Waving hand asset

Contacteer ons